Make It Happen!

Om May Britt


Fra matros til kaptein i eget liv

Hei, jeg heter May Britt og fikk som lita raskt kallenavnet «Bitte» som mange av mine nærmeste fortsatt bruker. Jeg er brennende opptatt av å hjelpe deg som ønsker å finne harmoni og balanse i livet. Innta plassen din som leder for andre, og som «kaptein» i eget liv. Jeg tror at vi alle er rollemodeller og ofte gjør en positiv forskjell for andre i veldig mange av våre roller uten at vi nødvendigvis er bevisst på dette. Og uten at vi opplever den anerkjennelsen vi sårt trenger og fortjener.

Kanskje tenker du ikke på deg selv som leder eller rollemodell, men det gjør jeg! Kanskje tenker du på deg selv som leder, men kjenner deg likevel usikker og stresset? Uansett hvilke roller du har så ønsker jeg at du som person skal kunne kjenne deg selvsikker og trygg, hvor du blir sett, din stemme blir lyttet til, og hvor det du kjenner deg verdsatt.  – Verdsatt av deg selv og av andre. – «Ja takk, begge deler!» er mitt motto.

Hvordan vi har det i hverdagen handler ofte om hvordan vi føler oss, vår selvfølelse og vårt selvbilde. Denne selvfølelsen kan vi selv påvirke og med det som utgangspunkt så ønsker jeg å gi deg hjelp til at din selvfølelse får god næring. At du vet hva du trenger for å ivareta deg selv ikke ut fra strenge krav eller plikt, men heller ut fra en forståelse og ut fra en egenkjærlighet i praksis. – Med tillit til deg og til selve livet!

Jeg ønsker å hjelpe deg bli mer bevisst på din klokskap og få tillit til magefølelsen som

kompass på veien slik at du kan skape det livet du ønsker deg. Og på veien ønsker jeg å hjelpe deg med valget`s kvaler når tvilen, tankekjøret eller frustrasjonen dukker opp.

Jeg vil også at du skal få noen av mine verktøy som jeg selv bruker i min hverdag slik at du kan teste de ut, og deretter tilpasse ditt eget «verktøybelte» ut fra det som fungerer for deg. – Ikke alt fungerer for alle fordi vi er ulike vi mennesker. 

Noen er mer følsomme enn andre, noen er mer praktiske og noen er mer utadvendte eller innadvendte. Jeg hjelper deg derfor ut fra en aksept for at vi er ulike og ut ifra at det handler om å finne mening i hverdagen når motivasjonen reduseres og troen svekkes. Apropo tro…

Jeg tror…

  • At vi trenger å kjenne en tilhørighet. Hvor du kjenner at du tilhører en gruppe som forstår og aksepterer deg slik du er, og ikke ut fra krav om hva du bør gjøre eller lykkes med.
  • At vi trenger å kjenne en mening med hva vi gjør og hva vi står for. Når du blir bevisst dine verdier og verner om de blir det lettere for andre å kjenne de igjen, du utstråler da også nettopp det som gjør deg til deg. Ofte får vi mening i livet via våre jobbroller, MEN det MÅ jo ikke være din jobbrolle?  Det kan være en helt annen rolle fordi du har flere roller i livet. Kanskje er du datter/sønn, venn, søster/bror, partner, forelder, kollega, leder, nabo m.m., – og du er jo for alle et medmenneske
  • At vi trenger flyt. Hvor vi blir så oppslukt av «noe» at vi glemmer tid og sted. Hvor vi kjenner vi kan være tilstede for andre? Eller hvor du kan være kreativ? Få kontakt med din åndelighet og hvor du kjenner at du er en del av noe større enn deg selv.
  • At din historie er unik. Du er forfatteren av hvordan du forteller din historie til andre, og deg selv. Sier du at… Før så klarte jeg alt! Da fikk jeg til det aller meste! – (Underforstått at du er udugelig eller ulykkelig nå?) Eller sier du at før så gjorde jeg masse og hadde det alltid travelt! Det ble mye stress og mas. Nå gjør jeg mindre, men mer av de tingene som kjennes verdifulle for meg, og hvor jeg kan trives. 

Livserfaring

Jeg er gift og har vært på flere opp- og nedturer i samlivet med mannen min i over 37 år. Jeg er mamma, datter, bestemor, søster, venn, kollega, coach, mentor, terapeut, veileder og et medmenneske. Jeg har jobbet i ulike roller og møtt mange forskjellige medmennesker. Dette har gitt meg muligheter til å kjenne på hva som skjer inni oss når livet plutselig endrer seg rundt oss på godt og vondt.

For noen år tilbake ble jeg sammen med mange tusen andre berørt av oppsigelser i gass- og olje bransjen hvor markedet endret seg drastisk. Dette var en stor sorg, men ble en ny mulighet til å skape min egen arbeidsplass for å kunne virkeliggjøre drømmen om å jobbe med det jeg brenner aller mest for! – Hjelpe andre i sine lederroller eller finne tilbake til kapteinrollen i eget liv!

I perioder av livet har jeg som mange andre følt på negativt stress som bidro til kronisk sykdom hvor smerter, slitenhet, angst og depresjon kom i veien for min livskvalitet. Jeg har absolutt fått kjenne på sinne, frustrasjon, indre uro, høye krav, dårlig samvittighet, sorg og svik, men også min varme, sterke, indre kilde av enorm livsglede!

En av mine medfødte egenskaper er at jeg er høysensitiv (HSP). En egenskap som jeg har lært meg til å bli «kompis» med og glad i,  inkludert min sårbarhet.

Jeg har også kjent på en usikkerhet i forhold til hvem jeg er, hvordan jeg passer inn, bekymringer, prestasjonspress, tankekaos, og temaer rundt kropp og helse. Ja da, lista blir lang! Enkelt sagt; jeg har kjent på hva LIVET  kan gi og hva livet kan ta!

I dag bruker jeg mye av min kunnskap, personlige egenskaper og livserfaring, og tror jeg har enda mer potensiale! Fordi noen ganger er det jo slik at utfordringer gir oss muligheter til nettopp å ta noen grep slik at vi kan vikle oss ut av det som ikke lenger fungerer, og heller gjøre noe annet!

Alle mine verdifulle menneskemøter gir meg daglig takknemlighet, glede og ydmykhet!

Det å navigere seg gjennom livet og samtidig kjenne seg trygg i det utrygge, gjør at vi noen ganger trenger hjelp. Denne hjelpen kan være som en bekreftelse på det vi allerede vet, det kan være som en sparring partner for å finne nye muligheter ut fra et nytt perspektiv eller som veileder når du ønsker råd. Gode samtaler gjør oss godt, rett og slett! Og noen ganger trenger vi alle å møte en medmenneske…

Jeg har fått og tatt imot hjelp til å ta ledelsen som «kaptein» i eget liv. Og jeg tenker at en kombinasjon av alternativ og tradisjonell behandling gir oss en «vinn-vinn». – Igjen en optimisme ved å velge «Ja, takk, begge deler!

Infuse your life with action. Don’t wait for it to happen.
Make it happen. Make your own future. Make your own hope. Make your own love. – Bradley Whitford 

Bakgrunn

Jeg har alle nivåer av NLP coaching og i tillegg TFT tankefeltteknikk terapeut utdanning. I flere år har jeg jobbet med coaching av ledere og team, samt medarbeidere og privat personer. Jeg tilbyr samtaler både online og med personlig fremmøte, og har etterhvert fått bred erfaring med å hjelpe ungdom og voksne i alle aldre.

Min lange og brede yrkeserfaring består av roller både som leder, medarbeider og entreprenør. Jeg har jobbet som eiendomsmegler i Wisconsin, USA. Videre innenfor administrasjon- og ledelse, kvalitet, kursledelse, fasilitering og teamutvikling, samt salg- og service innenfor store og små private og offentlige virksomheter i Norge og USA. 

Jeg velger å fortsette min reise med ønske om å våge og bruke min magefølelse og klokskap som kompass, våge å lede ut fra mitt hjerte og hode. Fordi når vi opplever harmoni og balanse i oss selv, så blir alt annet uvesentlig, egentlig.

Også hender det at jeg navigerer litt feil og må justere mine valg, minne meg selv på hva som egentlig betyr noe, og våge å gi litt blanke… Med en aksept og forståelse for at jeg ikke vet alt. Ydmykhet i mine møter med meg selv og andre fordi tilsammen gir dette meg mer balanse og en mer harmonisk hverdag.

Gode tanker, May Britt

3 enkle pusteøvelser for reduksjon av stress

WWW.BELIEVEUCAN.NO MAY BRITT LIANhttp://www.believeucan.no/?page_id=3892