MAY BRITT LIAN

Om May Britt


Fra matros til kaptein i eget liv

Hei, jeg heter May Britt og fikk som lita raskt kallenavnet «Bitte» som mange av mine nærmeste fortsatt bruker. Jeg er brennende opptatt av å hjelpe deg som ønsker å finne harmoni og balanse i livet! Innta plassen din som leder for andre eller som «kaptein» i eget liv. Jeg tror at vi alle er rollemodeller og gjør en positiv forskjell for andre i veldig mange av våre roller, uten at vi nødvendigvis er bevisst på dette. – Noen ganger skjer dette også uten at vi opplever den anerkjennelsen vi sårt trenger og fortjener.

Kanskje tenker du ikke på deg selv som leder eller rollemodell? Kanskje tenker du på deg selv som leder, men kjenner likevel på en usikkerher, stress eller utilstrekkelighet?

Uansett hvilke roller du har så ønsker jeg at du som menneske skal kunne kjenne deg selvsikker og trygg. Hvor du blir sett, din stemme blir lyttet til, og hvor det du opplever deg verdsatt.  – Verdsatt av deg selv og av andre. – «Ja takk, begge deler!» er mitt motto.

Hvordan vi har det i hverdagen handler ofte om hvordan vi føler oss, vår selvfølelse og vårt selvbilde. Denne selvfølelsen kan vi selv påvirke og med det som utgangspunkt så ønsker jeg å gi deg hjelp til at din selvfølelse får god næring. At du vet hva du trenger for å ivareta deg selv ikke ut fra strenge krav eller plikt, men heller ut fra en forståelse og egenkjærlighet i praksis. – Med tillit til deg selv og at du kan takle selve livet! 

Jeg ønsker å hjelpe deg bli mer bevisst på din klokskap og få tillit til magefølelsen som ditt kompass på veien, slik at du kan skape det livet du ønsker deg. Med på veien ønsker jeg å hjelpe deg med valget`s kvaler når tvilen, tankekjøret eller frustrasjonen dukker opp.

 

Jeg vil også at du skal få lære noen av mine verktøy som jeg selv bruker i min hverdag slik at du kan teste de ut, og deretter tilpasse ditt eget «verktøybelte» ut fra det som fungerer for deg. – Ikke alt fungerer for alle fordi vi er ulike vi mennesker. 

Noen er mer følsomme enn andre, noen er mer praktiske og noen er mer utadvendte eller innadvendte. Jeg hjelper deg derfor ut fra en aksept for at vi er ulike og ut ifra at det handler om å finne mening i hverdagen når motivasjonen reduseres eller troen svekkes? Apropo tro…

Jeg tror…

  • At vi trenger å kjenne en tilhørighet. 
  • At vi trenger å kjenne en mening med livet.
  • At vi trenger flyt hvor vi glemmer tid og sted. 
  • At din historie er unik og at vi har likheter i det unike og ulike.

Livserfaring

Jeg er gift og har vært på flere opp- og nedturer i samlivet med mannen min i over 37 år. Jeg er mamma, datter, bestemor, søster, venn, kollega, kursleder, coach, mentor, terapeut, veileder og et medmenneske. Jeg har jobbet i ulike roller og møtt mange forskjellige medmennesker. Dette har gitt meg muligheter til å kjenne på hva som skjer inni oss når livet plutselig endrer seg på godt og vondt.

For noen år tilbake ble jeg sammen med mange tusen andre berørt av oppsigelser i gass- og olje bransjen hvor markedet endret seg drastisk. Dette var en stor sorg, men ble en ny mulighet til å skape min egen arbeidsplass.  Drømmen om å jobbe med det jeg brenner aller mest for! – Hjelpe andre i sine lederroller eller ta grep og finne kapteinrollen i eget liv!

I perioder av livet har jeg som mange andre følt på negativt stress som bidro til kronisk sykdom hvor smerter, slitenhet, angst og depresjon kom i veien for min livskvalitet. Jeg har absolutt fått kjenne på sinne, frustrasjon, indre uro, høye krav, dårlig samvittighet, sorg og svik, men også min varme, sterke, indre kilde av enorm livsglede!

En av mine medfødte egenskaper er at jeg er høysensitiv (HSP). En egenskap som jeg har lært meg til å bli «kompis» med og glad i,  inkludert min sårbarhet.

Jeg har også kjent på en usikkerhet i forhold til hvem jeg er, hvordan jeg passer inn, bekymringer, prestasjonspress, tankekaos, og temaer rundt kropp og helse. Ja da, lista blir lang! Enkelt sagt; jeg har kjent på hva LIVET  kan gi og hva livet kan ta!

I dag bruker jeg mye av min kunnskap, personlige egenskaper og livserfaring, og tror jeg har enda mer potensiale! Fordi noen ganger er det jo slik at utfordringer gir oss muligheter til nettopp å ta noen grep slik at vi kan vikle oss ut av det som ikke lenger fungerer, og heller gjøre noe annet!

Alle mine verdifulle menneskemøter gir meg daglig takknemlighet, glede og ydmykhet!

Det å navigere seg gjennom livet og samtidig kjenne seg trygg i det utrygge, gjør at vi noen ganger trenger hjelp. Denne hjelpen kan være som en bekreftelse på det vi allerede vet? Det kan være at jeg som kursleder vil kunne formidle ny læring? Eventuelt at jeg som din sparring partner vil kunne gi deg nye mulighter ut fra et nytt perspektiv eller som veileder når du ønsker råd. Læring, refleksjon og gode samtaler gjør oss godt, rett og slett! Og noen ganger trenger vi alle å møte et medmenneske som bryr seg om…

Infuse your life with action. Don’t wait for it to happen.
Make it happen. Make your own future. Make your own hope. Make your own love. – Bradley Whitford 

Bakgrunn

Jeg har alle nivåer av NLP coaching,  TFT tankefeltteknikk terapeut utdanning og fungerer som leder av TFT Norge.

I flere år har jeg jobbet med kursledelse, fasilitering av workshops, utvikling av arbeidsprosesser, coaching av ledere og team, samt medarbeidere og privat personer. Jeg tilbyr kurs og samtaler både online og ved personlig fremmøte, og har etterhvert fått bred erfaring med å hjelpe ungdom og voksne i alle aldre.

Min lange og brede yrkeserfaring består av roller både som leder, medarbeider og entreprenør. Jeg har jobbet som eiendomsmegler i Wisconsin, USA. Videre innenfor administrasjon- og ledelse, kvalitet, kursledelse, fasilitering og teamutvikling, samt salg- og service innenfor store og små private og offentlige virksomheter i Norge og USA. 

Jeg velger å fortsette min reise med ønske om å våge og bruke min magefølelse og klokskap som kompass, våge å lede ut fra mitt hjerte og hode. Fordi når vi opplever harmoni og balanse i oss selv, så blir alt annet uvesentlig, egentlig.

Også hender det at jeg navigerer litt feil og må justere mine valg, minne meg selv på hva som egentlig betyr noe, og våge å gi litt blanke… Med en aksept og forståelse for at jeg ikke vet alt. Ydmykhet i mine møter med meg selv og andre fordi tilsammen gir dette meg mer balanse, og en mer harmonisk hverdag.

Gode tanker, May Britt

3 enkle pusteøvelser for reduksjon av stress

WWW.BELIEVEUCAN.NO MAY BRITT LIANhttp://www.believeucan.no/?page_id=3892